ALKOTÓHÉT 2013

BME Építészeti Ábrázolás Tanszék

KÉPesítés

[média-projekt]

A BME Építészmérnöki Kar tervezési tárgyakat oktató tanszékei minden tanév tavaszi félévében megrendezik az Alkotóhetet. Az Építészeti Ábrázolás Tanszék multimédiás alkotóheti projektet hirdet a hallgatók számára.

Program

Az Építészeti Ábrázolás Tanszék programja – a tanszéken oktatott tárgyakhoz kapcsolódva – az Alkotóhéten folyó hallgatói és oktatói tevékenység filmes dokumentálására irányul. A programunkra jelentkező hallgatók 2-3 fős csoportokat alkotva videóval rögzítik az Alkotóhét más tanszékek által szervezett programjait, összegyűjtik az ottani hallgatók által készített digitális dokumentumokat, a szerkesztett anyagukba ezeket is beépítik.

A média-projekt résztvevői egész héten folyamatos interaktív kapcsolatot tartanak egymással, hogy a munkához szükséges professzionális eszközöket (felvevő– és vágóeszközök) hatékonyan használhassák. Egy-egy alkotóheti csoport munkájának követése, a rögzített nyersanyagok, információk egymás közti megosztása, az egységes feldolgozási koncepció kialakítása intenzív együttműködést igényel, amihez csoportmunka támogató eszközöket is biztosítunk.

A program célja, hogy a hallgatók benyomást szerezzenek arról, hogy a szakmájukban majdan folytatandó tevékenységet hogyan lehet korszerű, a digitális technikát is igénybe vevő eszközökkel izgalmasan, érdeklődést kiváltóan bemutatni. A vizualitás, a kreativitás kibontása kerül előtérbe. Hozzájárulnak ahhoz, hogy az építészeti tanulmányok a tervezői tevékenységen túli képességeik kibontakoztatását is elősegítik.

A programmal azt is igyekszünk elősegíteni, hogy a karon folyó oktatási, alkotói munkát a kívülállók számára is bemutassuk. A kész munkák felkerülnek az Internetre, a kari honlapon is elérhetők lesznek, valamint részét képezik majd a kart bemutató publikációs gyűjteménynek.

Bevezető előadás

A munka megkezdése előtt a kirowski Digitális Ügynökség alapítói és kreatív igazgatói [www.kirowskiisobar.com] beszélgetéssel egybekötött bevezető előadást tartanak és a hét folyamán konzultációs lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek.

A bevezető előadásra az Alkotóhét első napján, 2013. április 8-án, hétfőn, 13(?) órakor kerül sor.

Beadandó feladatrészek

Videó: 3 perc hosszúságú videó, a kiadott sablon szerint, az introk felhasználásával és a forrásanyag megjelölésével, publikálása platform megjelenítésnek megfelelően gyengébb és jobb minőségű felbontásban.

Fénykép: minimum 20 db jó minőségű fotó készítése.

Plakát részlet: a közös plakát összeállításához csapatonként egy-egy részlet megszerkesztése.

A feladat beadásának határideje az Alkotóhét utolsó napja: 2013. április 12., péntek, 12 óra

Jelentkezés

Az Építészeti Ábrázolás Tanszék által meghirdetett alkotóheti programra 20 fő jelentkezését várjuk. Főként azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akik most vették fel az "Építészkamera" című tárgyat, vagy korábban elvégezték azt. Ezen túl azok is jelentkezhetnek, akik referenciaanyaggal (videó URL) bemutatják az e témában való jártasságukat.

[Itt jelentkezhet]

Laborok