ALKOTÓHÉT 2014

BME Építészeti Ábrázolás Tanszék

KÉPesítés 2.0

[média-projekt]

A BME Építészmérnöki Kar tervezési tárgyakat oktató tanszékei minden tanév tavaszi félévében megrendezik az Alkotóhetet. Az Építészeti Ábrázolás Tanszék multimédiás alkotóheti projektet hirdet a hallgatók számára.

Téma

Program

A Várkert Bazár díszítményeit hajdanán a kor legjobb mesterei készítették: Jungfer Gyula a fémmunkákat, Scholtz Róbert a díszítőfestéseket, a Zsolnay gyár a kerámiákat, Fessler Leo a szobrokat. A helyreállításban ma is kiváló szakemberek vesznek részt.

Az idei alkotóheti feladatot (az előző félévihez hasonlóan) média-feladatként hirdetjük meg a tanszékre jelentkező hallgatókból alakuló 3 fős csapatok részére, de most nem az Alkotóhéten részt vevő csapatok munkáját dokumentálják, hanem az Alkotóhét helyszínéül szolgáló Várkert Bazár felújított részleteit rögzítik. A helyszínen készítenek felvételeket, illetve előzetesen feltárt, a tervezőktől és kivitelezőktől kapott dokumentumok alapján gyűjtenek képanyagot. Ebből rövid (2-5 perces), bemutató videókat szerkesztenek a Várkert Bazár díszítésének befejező munkálatairól, részleteiről. A bemutató videón megjelenítik azokat a mestereket, akik az adott díszítő munkákon dolgoznak (kőrestauráció, famunkák, kerámia burkolatok, Triton-kút, fülkepavilonok, farestauráció, járóburkolatok, fémmunkák, kapuk, ajtók). A felvételeket előzetesen kiadott, egységes formában szerkesztik, ellátják feliratokkal, az Alkotóhéthez kapcsolódó bevezető és záróképpel, zenei aláfestéssel.

Bevezető előadás

A bevezető előadásra az Alkotóhét első napján, 2014. március 31-én, hétfőn, 10 órakor kerül sor.

Beadandó feladatrészek

Videó: 3 perc hosszúságú videó, a kiadott sablon szerint, az introk felhasználásával és a forrásanyag megjelölésével, publikálása platform megjelenítésnek megfelelően gyengébb és jobb minőségű felbontásban.

Fénykép: minimum 20 db. jó minőségű fotó készítése.

Plakát részlet: a közös plakát összeállításához csapatonként egy-egy részlet megszerkesztése.

A feladat beadásának határideje az Alkotóhét utolsó napja: 2014. április 4., péntek, 12 óra

Jelentkezés

Az Építészeti Ábrázolás Tanszék által meghirdetett alkotóheti programra 20 fő jelentkezését várjuk. Főként azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akik most vették fel az "Építész kamera" című tárgyat, vagy korábban elvégezték azt. Továbbá azok is jelentkezhetnek, akik referenciaanyaggal (videó URL) bemutatják az e témában való jártasságukat.

[Itt jelentkezhet]

Laborok